Nigiri sushi
Taputtele kämmenilläsi riisistä sopivat möykyt suuhunpantaviksi. Aseta möykyn päälle siivu kalaa. Kiedo möykyn ympärille ohut merileväsiivu koristeeksi. Päälle voit asettaa vielä ohuen puolisiivun sitruunaa. Tässä vaiheessa möykky muuttui Gourmet Nigiri-Sushiksi.


Riisi: Ohjeet löydät vinkki-osiosta.

Täytteet: Kurkku (tätä oli liikaa), Lohifilettä 500g (tätä oli liikaa), Tonnikalafilettä 200g (tätä oli liikaa), Rapupuikkoja 6 kpl (tätä oli liikaa), Noria (merilevälevyjä) 10kpl (tätä oli liikaa), Sushietikkaa levyjen kostutukseen, Sitruuna

Dippi: Soijaa (kahta laatua), Chilikastiketta (makeaa), Wasabi-tahnaa

Kuvitettu opas Maki Sushin valmistamisesta4,00 Rosé d'Anjou, Ranska
3,92 Atlantide Merlot, Ranska
3,75 Goats Do Roam Red, Etelä-Afrikka
3,67 Erwein St. Laurent, Itävalta
3,63 El Copero Tinto, Espanja
Puoliruokaa.net arvostelee viinit pisteillä 0-5.


Sushit
"Ehdottoman hyvä eväs esimerkiksi jos juuttuu hissiin kolmeksi vuorokaudeksi, kulkee kätevästi myös taskussa. Hyvää, wasabi uusi juttu, hieno juttu." (Juha)

"Olihan sekin hyvää, helvetti sentään." (Jesse)

"Jahas. Riisiä ja kalaa jemmattuna sikarinomaiseen valeasuun. Mutta ihan oikeasti tosi hyvää ja toimii varmasti erityisesti pikkusuolaisena alkupalana tai illanistujaisten ruokana. Wasabi-tahna on aivan perkeleen asiallista töhnää. Perusilmeestä kyyneleiden kautta perusilmeeseen kymmenessä sekunnissa. Siihen ei chilipeppar pysty. Suosittelen kokeilemaan." (Antti)

"Erilaisempaa kuin mikään aiemmin kokemani. Wasabi yllätti potkullaan, joka vastasi kuuden Turun Sinappi-tuubin pursottamista suoraan sieraimeen. Kalat nyt ei maistu juuri miltään raakana, mutta dipit on se "juttu". Positiivisen hämmentävä kokemus. Verrattavissa naaraisiin." (Sami)

"Kiinteää ja kivaa. Jopa harjaantumattomalla puikottajalla ei ole vaikeuksia taltuttaa näitä veijareita. Itse makunautintona en rankkaa ihan kärkijuttuihin. Riisit, veget ja fisut käärittynä kalanruoalta maistuviin levyihin on jännää, mutta siihen se jääkin. Wasabi oli pelottavaa." (Pete)


Klassinen pepsitesti oluilla Testissä oluiden pakkaskestävyys
Kuinka kuorsaaja vaiennetaan? Leikkele ja juusto - kumpi päälle?
Mitä on kebab? Grillimakkarat syynissä
Julkkis, mitä söit viimeksi?
Illat ja Teemat Ruoat ja Viinit Kokit ja Keittiöt Vinkit ja Linkit