Hollandaise-kastike
Keitä vesi, etikka + mausteet miedolla lämmöllä, kunnes niitä on 1 dl jäljellä. Siivilöi paksupohjaiseen kattilaan ja lisää munankeltuaiset koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä ja tarkista maku aina välillä. Kun etikan maku alkaa haihtua, poista liedeltä. Lisää sulatettu voi ohuena norona sekaan ja sekoita koko ajan. Tarjoa heti. Vinkki: ole varovainen etikan kanssa, liika aromi haihtuu keittämällä makulientä riittävän kauan.

Ainekset (5 annosta)
1 dl Valkoviinietikkaa
3 dl Evian- vettä
1 kpl Laakerinlehti
mm Muutama persiljavarsi
10 kpl Kokonaista valkopippuria
½ Sipulia pilkottuna
150 g Voita
3 kpl Munankeltuainen

Kalarulla4,00 Rosé d'Anjou, Ranska
3,92 Atlantide Merlot, Ranska
3,75 Goats Do Roam Red, Etelä-Afrikka
3,67 Erwein St. Laurent, Itävalta
3,63 El Copero Tinto, Espanja
Puoliruokaa.net arvostelee viinit pisteillä 0-5.


Kalarulla
"Perunoista: uusia tai ei, kolme ensimmäistä on hyviä, sen jälkeen syöpä. Rulla: elegantit elementit; lohi, katkaraputuorejuustotäyte eivät päässet elementteihinsä. Oli kuitenin hieman prole." (Sami)

"Love it." (Pete)

"Uudet perunat ovat kuulemma jotain aivan mieletöntä, josta monet ilmeisen sisällötöntä elämää viettävät, yleensä keski-ikää lähellä sijaitsevat ihmiset hekumoivat aina kesäkuun ensimmäisinä viikkoina. Tämän myönnettyäni, olen enemmän kuin lähellä keski-ikää." (Jesse)

"Mitäs tästä voisi sanoa. Alkuun jännitti, että miten äijän käy tämän viritelmän kanssa, mutta lopputulos aivan helkkarin hyvä. Maku aivan loistava ja rulla on myös näyttävän näköinen. Täyte mukavan oloista, voisi olla jopa hiuan voimakkaampaa, koska kalassa itsessään ei mitään mausteita. Erinomainen kokemus. Seuraavan kerran kokeillaan kääryleet hiukan toisella tekniikalla. Stay tuned. Tulipa verestettyä marketin sedän fileointitaitojakin." (Antti)


Klassinen pepsitesti oluilla Testissä oluiden pakkaskestävyys
Kuinka kuorsaaja vaiennetaan? Leikkele ja juusto - kumpi päälle?
Mitä on kebab? Grillimakkarat syynissä
Julkkis, mitä söit viimeksi?
Illat ja Teemat Ruoat ja Viinit Kokit ja Keittiöt Vinkit ja Linkit